• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
14/11/2020

45 miliona manje u budžetu za čistiji vazduh u Beogradu

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da su predlogom budžeta Beograda za 2021. godinu smanjena ulaganja u borbu protiv zagađenosti vazduha za 45 miliona dinara u odnosu na budžet iz 2020. godine. Da stvar bude gora, iznos koji je predložen za 2021. godinu niži je i od trenutnog iznosa, posle dva rebalansa budžeta u 2020. godini donetih u jeku korone i ekonomske krize.

Smatramo da je smanjivanje izdataka za borbu protiv zagadjenosti vazduha apsolutno skandalozno i neprihvatljivo.

Podsećamo da je Beograd zauzeo prvo mesto među gradovima sa najzagađenijim vazduhom na svetu i to na svetski dan čistog vazduha. 

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u Srbiji godišnje strada oko 6 hiljada građana baš od zagađenja vazduha.

Zato javno pitamo gradonačelnika i njegovog zamenika: da li su jarboli i fontane važniji od ulaganja u smanjenje zagađenosti vazduha?

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!