• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
18/07/2022

Beograd pripremiti za toplotni talas

Apelujemo na gradsku vlast u Beogradu da pripremi prestonicu za toplotni talas koji dolazi u sredu i može potrajati duže od deset dana.

Neophodno je izmeniti radno vreme komunalnih službi koje izlaze na teren, pripremiti cisterne sa vodom za građane, isključiti iz saobraćaja vozila gradskog prevoza koja nisu klimatizovana, kao i emitovati upozorenja i savete preko sredstava javnog informisanja.

Zahtevamo od novog gradonačelnika i da se stavi u funkciju vanredni nadzor nad deponijom u Vinči, jer postoji pojačan rizik od požara.

Centar za lokalnu samoupravu će krenuti u izradu dokumenta o tome kako pripremiti Beograd za duže periode sa temperaturom vazduha od 40 stepeni, jer će to postati redovna pojava u našeg glavnom gradu, a niko o tome ne razmišlja.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!