• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
18/12/2020

Budžet promašen, samo gradska uprava raste

U budžetu Beograda za 2021. godinu predviđeno je povećanje gradske administracije za čak 20 odsto, dok se ne predviđa nova pomoć privrednicima i domaćinstvima najteže pogođenim koronom i ekonomskom krizom. 

Umesto da u vremenu krize gradska uprava bude mala i efikasna, a da se sva raspoloživa sredstva usmere na investicije i pomoć građanima, planira se uvećanje birokratije za 463 izvršioca. 

Istovremeno, predviđa se rast prihoda od zakupa gradskog poslovnog prostora od 26 odsto, što ukazuje da neće biti novih olakšica za ugostiteljske, trgovinske i zanatske radnje koje ga koriste.

Umesto da bude antikrizni, budžet Beograda za 2021. godinu u potpunosti ignoriše realnost i pokazuje neozbiljnost i neosetljivost gradske vlasti na probleme koje građani i privreda imaju u vreme epidemije.

Nikola Jovanović

Predsednik Centra za lokalnu samopuravu

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!