• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
19/03/2021

CLS: Maćehinski odnos države prema preduzetnicima, neophodne dodatne mere

Centar za lokalnu samoupravu apeluje na državu da ciljano i konkretno pomogne onim preduzetnicima koji su najviše na ekonomskom udaru u vremenu korone, kako bi se spasio zdravi deo privrede i zaštitio najvitalniji deo stanovništva.

Apelujemo da se preduzetnicima, kojima je usled ovih okolnosti promet drastično opao, ili im je onemogućeno da rade zbog mera države, omogući sledeće za 2021. godinu:

1) Otpis duga po osnovu zakupa državnog ili gradskog poslovnog prostora;
2) otpis obaveze plaćanja poreza na imovinu za poslovni prostor;
3) oslobađanje od parafiskalnih nameta i lokalnih taksi;
4) isplata tri dodatne minimalne zarade po zaposlenom.

Potpuno je neverovatno, na primer, da Grad Beograd rebalansom od 12. marta planira čak 310 miliona dinara više od poreza na imovinu u 2021. godini, umesto da se smanji zahvat i omogući preduzetnicima i građanima da ekonomski prežive u ovim vanrednim uslovima.

U tom smislu, CLS podržava i današnji protest „Fitnes zajednice Srbije“, kao i drugih strukovnih udruženja koja trpe najveći ekonomski udar i maćehinski odnos države.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!