• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
15/04/2021

CLS: Ništa od nove autobuske stanice u Beogradu u 2021

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da ni najnoviji rok za izgradnju nove autobuske stanice u Beogradu, a to je kraj 2021. godine, neće biti ispoštovan.

Beograd će tako ući u izbornu godinu bez funkcionalne glavne železničke stanice, ali i bez glavne autobuske stanice, što je jedinstven slučaj za neku evropsku prestonicu.

Prvobitni rok za autobusku stanicu je bio kraj 2019. godine, pa je pomeren za kraj 2020. godine, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić je pre nekoliko meseci obećao završetak posla za kraj ove godine.

Imajući u vidu da još nije izdata građevinska dozvola, ali i izviđanjem stanja na terenu, CLS procenjuje da je nemoguće u ovom roku izgraditi kompletnu stanicu, što je ogromna sramota za gradsku vlast, BAS i izvođače.

Najgore rešenje bi bio da samo deo nove autobuske stanice bude otvoren krajem godine, jer bi se time samo povećali konfuzija i haos u saobraćaju. Umesto toga, neophodno je u najkraćem roku završiti kompletan objekat, što podrazumeva staničnu zgradu i svih 80 perona.

Nikola Jovanović
Predsednik Centra za lokalnu samoupravu

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!