• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
03/01/2022

CLS: Za „Gradsko stambeno“ 14 miliona evra od Grada

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je JKP „Gradsko stambeno“ primilo od Grada direktne subvencije u iznosu od čak 14 miliona evra u poslednje dve godine, konkretno 827 miliona dinara u 2020. godini i 820 miliona u 2021.

I u ovoj godini je predviđeno da JKP „Gradsko stambeno“ dobije od Grada 480 miliona dinara u formi subvencije.

Potpuno je nejasno zašto ovo javno komunalno preduzeće, koje treba da bude potpuno samofinansirajuće, dobija ovako visoke subvencije od Grada.

Prema izvorima CLS, razlog su dugovanja prema dobavljačima, ali i očigledan javašluk i korupcija.

„Skandal je da gradski sekretar Nikola Kovačević dodeljuje svake godine subvencije preduzeću čiji je doskora bio direktor i u kome i dalje ima ključni uticaj. Radi se, podsećam javnost, o gradskom funkcioneru koji je volšebno kupio, a onda i pokušao da prošvercuje sliku „Stražar“ Paje Jovanovića, vrednu 140 hiljada evra“, izjavio je direktor CLS Nikola Jovanović.

Zanimljivo je takođe da JKP „Gradsko stambeno“ svake godine podbacuje u poslovnim ciljevima, tako da su i 2019. i 2020. godine uradili samo po 70 fasada i krovova u Beogradu, od planiranih 700 godišnje.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!