• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
20/05/2021

CLS: Zaustaviti ubijanje Ade Huje!

Centar za lokalnu samoupravu je dobio brojne molbe za reagovanje stanovnika Palilule, povodom uništavanja Ade Huje na Dunavu, jednog od najlepših delova prestonice i strateškog položaja za čitav grad.

Umesto da bude mesto gde Beograd izlazi na reku i na kome se nalaze sadržaji od javnog interesa, Ada Huja je postala nezvanična deponija građevinskog i komunalnog otpada, a rukavac u njenom nastavku je mesto pravog ekocida. U rukavcu se nalazi oko 300 hiljada kubila toksičnog mulja, što ga čini leglom zaraze i infekcija.

Foto: CLS

Centar za lokalnu samoupravu zahteva da se rukavac Ade Huje očisti od toksičnog mulja, a na prostoru od Pančevačkog mosta do rukavca mosta urediti priobalje, iskoreniti kriminal i omogućiti sadržaje za sport, rekreaciju i porodično uživanje Beograđana.

Ukoliko ne bude reakcije nadležnih organa, CLS će sa stanovnicima okolnih naselja organizovati na miran protest ispred zgrade gradske opštine.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!