• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
26/04/2021

DA LI KOMUNALNA INSPEKCIJA IMA PRISTUP BEOGRADU NA VODI?

Povodom nesreće prilikom koje je osnovcu iz Beograda odsečen prst tokom spuštanja niz tobogan u „Beogradu na vodi“ u produžetku „Sava promenade“, Centar za lokalnu samoupravu javno pita gradske vlasti:

– Da li inspekcije Grada Beograda vode računa o bezbednosti građana u „Beogradu na vodi“, ili je to za njih zabranjena zona?

– Da li je komunalna inspekcija ispitala i kontrolisala tobogan koji je prouzrokovao nesreću, što je obaveza iz važećeg Pravilnika o bezbednosti dečijih igrališta?

– Da li je kompanija „Milenijum tim“ izgradila predmetno igralište i zašto se organi Grada Beograda ne oglase i ne obaveste javnost o svim detaljima?

Foto: Tanjug/Rade Prelić

U interesu građana Beograda, ne smeju se prikrivati nesrećni slučajevi koji se dogode u gradu, bez obzira da li se odigraju u „Beogradu na vodi“ ili nekom drugom delu grada. Grad i država moraju kontrolisati izvođače radova i objekte, bez obzira da li se radi o „Milenijum timu“, ili bilo kojoj drugoj kompaniji.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!