• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
21/05/2021

Da li su autobusi u javnom prevozu u Beogradu bezbedni?

Centar za lokalnu samoupravu izražava zabrinutost zbog učestalog samozapaljenja autobusa u gradskom prevozu u Beogradu, i zahteva od nadležnog sekretarijata da hitno proveri da li sva vozila imaju sistem za automatsko gašenje požara motornog odeljenja.

Naime, u toku ove nedelje u dva autobusa, na linijama 59 i 707, došlo je do požara kod motora, a nedavno se do dogodilo i na vozilu na liniji 706.

Uobičajena je praksa u evropskim gradovima da sva vozila javnog prevoza imaju sistem za automatsko gašenje požara motornog odeljenja, koji u ovakvim situacijama obično gasi požar vodenom parom pod visokim pritiskom, snižava trajno temperaturu motornog prostora i izbacuje kiseonik iz njega.

Ukoliko sva vozila u sistemu javnog prevoza u Beogradu nemaju ovakav ili sličan sistem, nadležni gradski sekretar Jovica Vasiljević trebalo bi da preduzme dodatne mere kako bi ovo postao obavezni standard za autobuse na ulicama našeg grada, ili da snosi zbog odgovornosti zbog ugrožene bezbednosti Beograđana.

Neophodno je prekinuti sa lošim praksama i uozbiljiti politiku javnog prevoza u Beogradu, pre nego što ovakve i slične situacije ne proizvedu fatalne posledice.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!