• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
17/11/2020

Gradska uprava jedan od najvećih zagađivača u Beogradu

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je jedan od najvećih zagađivača vazduha u Beogradu upravo Gradska uprava, jer se njene centralne zgrade u ulicama Kraljice Marije broj 1 i 27. marta 43-45 greju na individualne kotlarnice na mazut. Naime, gradska uprava već tri godine krši Rešenje Sekretarijata za zaštitu životne sredine kojim je naložena zabrana rada tih kotlarnica, jer emituju opasne materije, pre svega sumporne i azotne okside.

Sumporni i azotni oksidi oštećuju pluća, tako da gradska uprava na ovaj način dodatno doprinosi urušavanju imunog sistema građana, a dovodi ih u povećani rizik tokom pandemije uzrokovane COVID – 19 virusom.   

Da stvar bude gora, i druge zgrade Grada koriste istu vrstu kotlarnica, kao na primer Zavod za zaštitu spomenika kulture, Gradski centar za fizičku kulturu ili Kuća legata.  

Centar za lokalnu samoupravu zahteva da se Gradska uprava što pre priključi na daljinsko grejanje, ili da pređu na druge prihvatljive načine grejanja.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!