• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
06/08/2021

Gradske vlasti potpuno zakazale u borbi protiv divlje gradnje

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je od ukidanja opštinskih građevinskih inspekcija u Beogradu, u novembru 2018. godine, zvanično evidentirano preko 4 hiljade bespravnih gradilišta, a da je srušeno samo 45 objekata.

To znači da je gradska građevinska inspekcija u poslednje tri godine uklonila samo 1.25% divljih objekata, što predstavlja meru neuspeha ne samo Sekretarijata za inspekcijske poslove, već i samog vrha gradske vlasti.

CLS zato smatra da je potrebno kompletno promeniti upravljanje u Beogradu, a da Goran Vesić i Sonja Božović moraju odgovarati za ovakvo stanje.

Urbanistički haos, divlja gradnja i investitorski urbanizam su u samom vrhu tema koje brinu Beograđane, ali i koje generišu najveću korupciju.

Zato ćemo početkom septembra organizovati veliki okrugli sto na kojem će biti predložena nova urbanistička politika za Beograd od 2022. godine.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!