• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
11/03/2021

Hitno zatvoriti deponiju u Kovinu, Srbija tempirana ekološka bomba

Centar za lokalnu samoupravu zahteva od lokalnih vlasti u Kovinu i republičkih nadležnih organa da pod hitno „uguše“ požar na tamošnjoj deponiji, zatvore je hermetički i organizuju odlaganje otpada na deponiju u Pančevu.

Sramota je da odgovorni za zdravlje ljudi i upravljanje otpadom ćute, a da o problemu meštana Kovina saznajemo preko društvenih mreža i zainteresovanih medija.

Neophodno je da MUP i lokalne vlasti organizuju dovoženje slojeva zemlje i prekrivanje deponije koja gori usled aktiviranja metana.

Velika je verovatnoća da se u dimu nalaze i kancerogene i supstance opasne po zdravlje ljudi.

Ovaj požar, zatim brojne divlje deponije po Srbiji, kao i stalna ekološka bomba u Vinči, poslednji su alarm za uzbunu da se konačno krene sa ozbiljnim procesima separacije otpada, reciklaže i otvaranja novih sanitarnih deponija po evropskim standardima.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!