• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
08/02/2021

Istražiti celokupnu mrežu oko Belivuka

Centar za lokalnu samoupravu pozdravlja hapšenje Veljka Belivuka i njegove bande, ali zahteva da se krivičnim postupkom obuhvate sva lica koja su mu pružala zaštitu u policiji i tužilaštvu, kao i da se utvrdi čiju podršku je uživao pri političkom vrhu države.

Javna je tajna da je Veljko Belivuk terorisao Beograđane od 2017. godine, kao i da je u poslednje vreme zaveo strahovladu u Pančevu.

Još 8. oktobra 2018. godine je tadašnja odbornička grupa „Savez za Srbiju“ u Skupštini grada Beograda tražila odgovornost ministra policije Nebojše Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića, za pogoršanu bezbednost u prestonici i rekordni broj mafijaških likvidacija.

Na sednici Skupštine grada 11. oktobra te godine, isključen je mikrofon odbornicima koji su tražili vanrednu sednicu o bezbednosti u Beogradu, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zamenica predsednika skupštine Andrea Radulović i šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Mirković su tvrdili da nema potrebe za ovom temom, jer ministar Stefanović radi sjajan posao.

Imajući sve ovo u vidu, neophodno je istražiti sva lica koja su doprinela ili ignorisala problem mafije i kriminala u Beogradu, bez obzira na kojoj se funkciji nalaze i kojoj stranci pripadaju.

Nikola Jovanović

predsednik Centra za lokalnu samoupravu

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!