• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
28/11/2020

Javna imovina se prodaje po višestruko nižim cenama od privatne, neko da odgovara

Centar za lokalnu samoupravu ukazuje na neverovatne razlike u načinu prodaje i prodajne cene između javne i privatne imovine u Beogradu.

Od avgusta 2020. godine Goran Vesić je prodao dva simbola Beograda, “Beograđanku“ po ceni od 860 evra po m2 i Sava centar 253 evra po m2. 

Za razliku od ovih slučajeva, privatni vlasnici hotela Splendid juče su prodali tu nepokretnost po ceni od 2.000 evra po m2, odnosno za iznos koji je dva i po puta viši po kvadratnom od cene „Beograđanke“, a čak 8 puta viši od cene Sava centra. Pri tome i u hotel “Splendid” moraće značajno da se uloži, jer dugo nije korišćen i u lošem je stanju.

Interesantno je i to da su za razliku od Grada, koji je u oba postupka imao samo po jednog ponuđača i prodao nepokretnosti po cenama nižim od početnih, privatni vlasnici Splendida uspeli da privuku pet ponuđača i povećali početnu cenu za 80 miliona dinara.

Sve ovo dodatno ukazuje na ono što CLS tvrdi od starta, a to je da se gradske vlasti Beograda nedomaćinski odnose prema javnoj imovini i da je po svemu sudeći prodaju u dosluhu sa unapred poznatim kupcima, a sve na štetu Beograđana.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!