• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
27/05/2021

Još 36 miliona od Beograda za uvoznika kineskih autobusa

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je firma DAT holding, ekskluzivni uvoznik kineskih autobusa marke „Higer“ od Grada Beograda dobila još 36 miliona dinara. Ugovor je dodeljen upravo za servisiranje „Higer“ autobusa koji su u vlasništvu GSP-a, za 2021. godinu.

Centar za lokalnu samoupravu pita gradske vlasti i rukovodstvo GSP-a zašto se desetine miliona dodeljuju za servisiranje autobusa za koje još uvek važi puna garancija?

Da li su neke stavke, poput servisiranja motora od preko 800 hiljada dinara, višestruko prenaduvane?

Koliko iznosi konačna cifra koja će biti isplaćena DAT holdingu za servisiranje autobusa u garantnom roku, budući da se u ugovoru navodi da se realizacija može vršiti do punog iznosa za ovu stavku u budžetu, koji iznosi čak 170 miliona dinara?

CLS poziva Državnu revizorsku instituciju i druge nadležne organe da ispitaju ovaj i slične ugovore u vezi sa nabavkom i održavanjem autobusa u Beogradu.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!