• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
19/04/2021

Jovanović: Gradonačelniče, marketing se ne udiše

Gospodine gradonačelniče, Vaša uloga nije da lobirate za međunarodna priznanja, već da rešavate konkretne suštinske stvari u Beogradu koje bi naš grad učinile istinskom zelenom prestonicom.

Kažete da se ponosite gašenjem kotlarnica na mazut u gradu, a glavna gradska upravna zgrada u ulici „27. marta“ koristi mazut i troši oko 600 tona godišnje.

Ne spominjete činjenicu da je Vaš zamenik prilikom usvajanja detaljnog urbanističkog plana za „Avala film“ 2019. godine tvrdio da se radi samo o rehabilitaciji filmske industrije, a sada vidimo da je suština izgradnja stambenog naselja u Košutnjaku. Zašto niste doneli odluku da se čitav prostor šume Košutnjak proglasi za spomenik prirode i zabrani svaka stanogradnja?

Zašto ste dozvolili da se u prvoj i drugoj zaštićenoj zoni beogradskog vodoizvorišta grade hale i planira stambeno naselje?

Zašto ste dozvolili da Beograd uvozi turske i kineske autobuse, koji ne ispunjavaju evropske standarde, a pojedini rđom dodatno truju vazduh? Zašto ne proverite koliko je privatnih prevoznika skinulo filter za prečišćavanje izduvnih gasova, jer im je „skup za održavanje“?

Zašto se pred Vašim očima ugrožava Avala, Zvezdarska šuma, intenzivira divlja gradnja?

Zašto ste dozvolili da se prošle nedelje podeli 25 miliona dinara fiktivnim udruženjima za zaštitu životne sredine, umesto da se te pare ulože u realne mere?

Zašto kao šef štaba za vanredne situacije niste nijednom aktivirali alarm zbog zagađenja, ili zakazali vanrednu sednicu Skupštine grada na kojoj bi se sistemski prišlo ovim problemima?

Na konstitutivnoj sednici ovoga saziva, u maju 2018. godine, upozorio sam Vas da ćete biti samo paravan za jednu štetnu i nedobronamernu upravu u Beogradu. Žao mi je što sam bio u pravu.

Nikola Jovanović
predsednik Centra za lokalnu samoupravu
gradski odbornik 2018-20.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!