• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
03/11/2020

Ko kupuje po Beogradu?

Posle prodaje Palate Beograd nepoznatim kiparskim investitorima povezanim sa Sinišom Malim, Grad Beograd je juče prodao zgradu u Ulici kralja Milutina 54, na uglu sa Pasterovom ulicom firmi Ramid d.o.o.  

Vlasnici firme Ramid d.o.o. su Ljiljana Božović, supruga kontraverznog biznismena Zvonka Veselinovića i Bojana Tomašević. Direktor je Vladimir Tomašević, suvlasnik kockarnice Mozzart . Kao i za kupca Beograđanke, advokat firme Ramid je Igor Isailović, advokat Siniše Malog, koji je, po navodima iz medija, vodio poslove njegovih ofšor firmi.   

CLS apeluje da Grad Beograd obustavi prodaju javne imovine do uspostavljanja sveobuhvatnog registra gradske imovine i poslovnog prostora. Po uspostavljanju takvog registra, CLS smatra da Grad Beograd, kao prodavac javne imovine, mora da da postavi uslove za učestvovanje na javnim tenderima, kao i da obezbedi prethodnu proveru učesnika kod Uprave za sprečavanje pranja novca.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!