• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
23/04/2021

Komisija za zaštitu konkurencije u službi slamanja SBB-a

Centar za lokalnu samoupravu izražava čuđenje zbog odluke Komisije za zaštitu konkurencije da odobri restriktivan poslovni sporazum između Telekoma i Telenora, čija je jedina svrha, prema zvaničnom tumačenju jednog od potpisnika, „urušavanje i slamanje SBB-a“, kao bitnog aktera na tržištu telekomunikacija.

Na koji način sporazum, čiji je cilj uništavanje relevantnog učesnika na tržištu, doprinosi zaštiti slobodne konkurencije, ostaje misterija za sve, izuzev za članove Komisije.

Podsećamo da je Komisija za zaštitu konkurencije prekršila zakon i u slučaju prošlogodišnje inicijative CLS-a da se ispita potencijalna zloupotreba monopolskog položaja Beogradskih elektrana. Iako je zakonski da se odgovori na ovakvu inicijativu 15 dana, ostali su nemi do danas.

Sve ovo zabrinjava i ukazuje na to da je Komisija pod snažnim uticajem izvršne vlasti, a ne nezavisna institucija kako je zamišljena i zakonom definisana.

Nikola Jovanović
predsednik Centra za lokalnu samoupravu

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!