• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
11/06/2024

Nikola Jovanović: Tragikomedija od tendera za tramvaje u Beogradu

“Na tenderu za nabavku novih tramvaja u Beogradu javio se samo jedan ponuđač, turska fabrika “Bozankaja” iz Ankare. To što zvanično imamo samo jednog ponuđača je loše, ali to što smo mesecima unapred znali da će to biti Bozankaja je tragikomično”, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

Centar za lokalnu samoupravu je još početkom septembra prošle godine javno objavio da se nabavka tramvaja namešta za Turke i da sve ide preko kabineta gradonačelnika, bez konsultacija sa upravom i inženjerima iz GSP-a, naglasio je Jovanović.

“Ukupna vrednost turske ponude je 80.85 miliona evra, odnosno 3.23 miliona evra po tramvaju, a ista ova fabrika je isporučila tramvaje Temišvaru za 1.9 miliona evra po komadu”, poručio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!