• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
31/12/2020

Novogodišnji “poklon” za Beograđane: gora verzija Bus Plusa

Iako su rukovodioci Beograda još od 2014. godine obećavali ukidanje javno-privatnog partnerstva i vraćanje naplate karata pod gradsku upravu, ovih dana je raspisan tender za novog privatnog partnera za narednih 13 godina.

Budući da je istekom desetogodišnjeg ugovora sa Apex-om Grad stekao pravo svojine na opremi za naplatu karata i pravo trajnog korišćenja softvera, kao i da je stekao dovoljno znanja i iskustvo za samostalnu naplatu karata, postavlja se pitanje zašto se traži novi privatni partner kome se nudi gotovo minimalno umanjeni procenat od naplate karata (7,92 odsto umesto dosadašnjih 8,53).

Prema računici Centra za lokalnu samoupravu, od naplate karata gotovo pola miliona evra će se tako odvajati za privatnog partnera na mesečnom nivou, a da je potpuno nejasno šta će on novo doneti u odnosu na ono što je Grad već stekao tokom desetogodišnjeg ugovora sa Apex-om.

Centar za lokalnu samoupravu predlaže da GSP preuzme sistem naplate karata, a da se iznos koji bi se davao privatnom partneru iskoristi za angažovanje novih vozača, bolje uslove i kvalitetnije održavanje voznog parka.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!