• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
25/09/2020

Odustati od prodaje Sava centra, ne zakazivati treće nadmetanje

Centar za lokalnu samoupravu poziva gradsku vlast da odustane od prodaje Sava centra, budući da nije jasno obrazložen javni interes ovog otuđenja, kao i da je nova procenjena vrednost objekta višestruko umanjena u odnosu na onu koju je dao Gradski zavod za veštačenje 2016. godine.

Sava centar je 2016. godine bio procenjen na 108 miliona evra, a na današnjem neuspelom nadmetanju cena je bila 21.9 miliona.

Podsećamo i da je 2018. godine jedan domaći investitor bio spreman da preuzme 49% Sava centra za 25 miliona evra, što otvara pitanje zašto se sad ceo objekat nudi za manje.

Umesto da Sava centar prodaju na trećem nadmetanju po još nižoj ceni, gradske vlasti bi trebalo da organizuju javnu raspravu o tome da li prestonica treba da ima svoj kongresni centar i koji je najbolji model da se on renovira.

 

 

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!