• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
25/12/2020

Otkazati sednicu Skupštine Beograda o Makišu

Centar za lokalnu samoupravu zahteva od beogradskih vlasti da otkažu sednicu gradske skupštine zakazane za 29. decembar, na kojoj bi trebalo da se usvoji plan detaljne regulacije za Makiško polje.

Usvajanje predloženog plana bio bi poslednji korak ka ugrožavanju beogradskih vodoizvorišta i doveo bi do pada kvaliteta vode u reni bunarima, usled zagađenja sanitarne zaštite oko njih.

Beograd ima trenutno samo 75 reni bunara u funkciji, i već sada gubi svake godine 150-200 litara u sekundi zbog njihovog starenja, zagađenja i neobnavljanja.

Naš predlog je da se do daljnjeg poštuje prvobitna zona zaštite koja je bila do Vodovodske ulice, a da se izbor sudbine Makiškog polja, da li će biti vodoizvorište ili mesto za stanogradnju i komercijalne sadržaje, ostavi Beograđanima na prvim narednim fer izborima.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!