• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
29/11/2020

Otvoreno pismo Nikole Jovanovića Zorani Mihajlović: Svesno ste ugrozili bezbednost Beograđana, nesreće kod Jagodine i Resnika samo opomena

Poštovana gospođo Mihajlović,

Imajući u vidu da petogodišnjicu Vašeg obećanja da će svi vozovi u Srbiji ići bezbedno 120 km na sat “obeležavamo” novim železničkim nesrećama, pitamo Vas sledeće:

1. Da li osećate odgovornost što su se u sedam dana desile dve železničke nesreće koje su za rezultat imale i izlivanje izuzetno opasne sumporne kiseline?

2. Zbog čega nije izgrađena obilazna pruga oko Beograda za prevoz opasnih materija koja je i po Vašim rečima bila preduslov za zatvaranje pruge oko Kalemegdana?

3. Da li ste svesni da su Beograđani u stalnom riziku od teške ekološke nesreće u centru grada, jer ste dozvolili da se opasne materije prevoze Vračarskim tunelom, koji je projektovan samo za putnički saobraćaj? 

Smatram da projekat Beograd na vodi nije važniji od zdravlja Beograđana i ne sme da dovede Beograđane u rizik od ozbiljne ekološke katastrofe koja može da ugrozi zdravlje i živote.

U očekivanju Vaših odgovora,

Nikola Jovanović,

predsednik Centra za lokalnu samoupravu

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!