• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
26/12/2020

Polemika Infostana i CLS-a oko naplate računa

JKP Infostan je odgovorio Centru za lokalnu samoupravu, u vezi sa potencijalnom diskriminacijom Beograđana, prilikom plaćanja računa.

Naime, CLS je prigovorio Infostanu što je popust na elektronsko plaćanje omogućen korisnicima samo jedne platne kartice, u konkretnom slučaju Mastercard.

U odgovoru direktor Infostana objašnjava da je akciju finansirala kompanija Mastercard, ali ne pruža odgovor na pitanje zašto nije uložen napor da se obezbedi popust na sva elektronska plaćanja, bez obzira na vrstu kartice.

Osim što ova akcija predstavlja direktnu reklamu za jednog pružaoca usluge izdavanja kartica, ostaje nejasno zašto nije dat popust na sve račune koji se primaju elektronskim putem, kada je operativni trošak za te račune daleko manji za JKP.

Centar za lokalnu samoupravu zahteva od JKP Infostan da svim građanima koji na isti način plaćaju njegove usluge omogući isti tretman i istu mogućnost na popust, u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima i Zakonom o oglašavanju.

U interesu javnosti, dostavljamo originalni odgovor direktora Infostana….

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!