• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
09/01/2021

Problem GSP-a loša politika, ne cena karte

Najavljeno povećanje nadoknade iz budžeta Beograda za GSP po pređenom kilometru, predviđeno za drugi kvartal ove godine, pokazuje svu neodrživost aktuelne politike i teško stanje u koje je doveden gradski prevoznik.

Ove godine je već predviđeno 30 milijardi dinara za javni prevoz, što ukazuje da problem nije u visini budžetskih sredstava, već u slabom planiranju saobraćaja, korupciji i lošem upravljanju GSP-om.

Umesto da se dodatna sredstva za GSP osiguraju time što će ovo gradsko preduzeće samostalno preuzeti naplatu karata i što će mu se vratiti linije na kojima su privatni prevoznici zakazali, najverovatnije će se veća nadoknada po kilometru na kraju obezbediti kroz višu cenu karata.

Time Beograđani ponovo postaju taoci loše politike, a javni prevoz nastavlja da služi za izvlačenje para iz budžeta, umesto za efikasan i svima dostupan transport građana.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!