• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
15/12/2020

Skoro 25 miliona za spomenike u vreme pandemije

U vreme pandemije, nemogućnosti lečenja, dok se Beograd guši u zagađenosti, gradske vlasti preko potreban novac rasipaju na spomenike i literaturu.  

Danas je Sekretarijat za kulturu Grada Beograda objavio da će se izgraditi spomenik Despotu Stefanu Lazareviću. Utvrđeno je da će spomenik da napravi Svetomir Arsić Basara, koji je bio član žirija za izbor rešenja za spomenik Stefanu Nemanji. Livenje vrši Primus BMU doo Grocka a cena je 15.000.000 dinara.

Dodatno, objavljen je i postupak za spomenik Aleksandru Deroku. Cena je 3.800.000. dinara. Rešenje je povereno vajaru Zoranu Kuzmanoviću.  

Izmenjen je plan javnih nabavki, za 4. kvartal, za Sekretarijat za opšte poslove, i ubačena je stručna literatura u 4. kvartalu za 5.800.000 dinara. 

Centar za lokalnu samoupravu pita gradsku vlast da li su spomenici zaista sada prioritet? Bolje je da se takve vredne nabavke ipak ostave za neko bolje vreme kada građani Beograda ne preživljavaju svoje najgore dane od bombardovanja

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.





    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!