• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
30/04/2021

U toku ekocid na levoj obali Dunava u Beogradu

Centar za lokalnu samoupravu upozorava javnost da je u toku uništavanje industrijske šume i potencijalnog spomenika prirode u naselju Krnjača, u okolini bare „Reva“, na levoj beogradskoj obali Dunava.

Naime, JKP „Gradska čistoća“, usled kašnjenja sanacije postojeće i otvaranja nove sanitarne deponije u Vinči, dovozi građevinski otpad u ovu netaknutu prirodu, bez građevinske dozvole i bez konsultacija sa stanovnicima leve obale Dunava. Posečeno je već 15 hektara šume, a ovakvim radovima se ne ugrožava samo biljni i životinjski svet, već i nasip na Dunavu.

CLS predlaže da se bara „Reva“ proglasi za spomenik prirode, a da se građevinski otpad smešta i tretira na gradskoj deponiji u Vinči, kako je to uostalom originalno predviđeno.

Podržavamo udruženja građana „Kotež“, „Treći Beograd“ i sva druga koja deluju na levoj obali Dunava i insistiraćemo da se ovaj problem reši do kraja u interesu Beograđana.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!