• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
29/12/2020

Urbanistički zavod upozorio gradsku vlast na rizike gradnje u Makiškom polju

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je i Urbanistički zavod Beograda upozorio da bi masovna gradnja na Makiškom polju proizvela „moguć negativan i sa nepoznatim posledicama uticaj“ na snabdevanje grada vodom. Ova ocena je sadržana u zvaničnom dokumentu „Izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu Plana detaljne regulacije Makiškog polja“, koji gradska vlast ignoriše i krije od građana.

Ovaj izveštaj Urbanističkog zavoda je potvrda da su čelnici Beograda upoznati sa rizicima gradnje na Makiškom polju, ali da svesno žrtvuju beogradska vodoizvorišta zarad profita sebi bliskog privatnog investitora.

CLS još jednom poziva predsednika gradske skupštine Nikolu Nikodijevića da, imajući sve ovo u vidu, skine PDR za Makiš sa dnevnog reda današnje sednice.

Izveštaj dostavljamo u prilogu.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!