• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
02/01/2021

Viša cena vode u Beogradu, nejasni razlozi

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je cena tekuće vode u Beogradu veća za 5 odsto od 1. januara, a da nije poznato koji su razlozi za ovo poskupljenje, niti za koje namene će se koristiti dodatna sredstva dobijena na ovaj način od građana.

Prema računici CLS-a, prosečno domaćinstvo će od 1. februara plaćati uslugu isporuke i odvođenja vode oko 85 dinara više nego do sada.

Podsećamo da je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ pre 15 meseci već bio uvećao cenu svojih usluga za 131 dinar po domaćinstvu, kroz uvođenje nove stavke u komunalni cenovnik pod nazivom „pogonska spremnost sistema“.

Potpuno je nejasno zašto JKP BVK, za manje od godinu i po dana, već drugi put podiže cenu svojih usluga, pogotovo imajući u vidu da je ovo preduzeće beležilo neto dobit i pre ovih poskupljenja. Ona je u 2019. godini iznosila 19 miliona dinara, a ranijih godina i mnogo više.

Svaka korekcija cene komunalnih usluga mora biti odraz podizanja kvaliteta tih usluga, a građani moraju znati šta tačno dobijaju za svaki dinar više koji plate javnim preduzećima.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!