• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
06/12/2020

Zakupce gradskog poslovnog prostora najteže pogođene merama osloboditi od plaćanja kirije

Centar za lokalnu samoupravu ukazuje da su mere gradskih vlasti za pomoć ugostiteljima, frizerima, zanatlijama i drugim preduzetnicima nedovoljne. Najavljeno smanjenje kirije za 50 odsto u decembru i januaru ne znači za njih ništa. Naime, kako gradska vlast očekuje da će zakupci koji ne rade skoro cele godine ili čiji je prihod smanjen i za 80% moći da izdrže plaćanje 50% zakupnine?

Apelujemo na gradske vlasti da zakupci poslovnih prostora u vlasništvu Grada koji ne rade zbog uvođenja mera budu trajno oslobođeni plaćanja zakupnina za period u kome nisu mogli da rade, odnosno da za one zakupce koji rade zakup poslovnog prostora budu smanjen srazmerno smanjenju njihovog redovnog prometa. Takođe predlažemo da neplaćene obaveze budu odložene.

Ističemo da je neprihvatljivo da gradske vlasti povećavaju osnovice za porez, uvode parafiskalne namete, i uništavaju male privrednike kako bi se zaštitila gradska kasa iz koje se plaćaju nepotrebni i besmisleni projekti i povećava gradska administracija.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!