• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
21/10/2020

Zašto Vesić krije aneks Bus Plusa?

Centar za lokalnu samoupravu javno pita: iz kog razloga gradska vlast krije poslednji aneks ugovora za Bus Plus, kojim je njegovo dejstvo navodno produženo do Nove godine?

Ni posle 15 dana od zahteva, podnetim uredno po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, nismo dobili mogućnost da izvršimo uvid u poslednji aneks ugovora za Bus plus i da dobijemo odgovor zbog čega je Grad Beograd produžio ugovor, iako je oprema za naplatu karata i pravo korišćenja softvera već prešlo u njegovu svojinu.

Centar za lokalnu samoupravu pita gradsku vlast da li je Grad prihvatio da i dalje plaća istu naknadu kao i ranije, bez obzira što od 20.09.2020. godine ima sva prava na opremi i pravo korišćenja softvera?

Kome uopšte Beograđani plaćaju karte od tog datuma? Centar za lokalnu samoupravu će danas podneti formalnu žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja, jer Beograđani moraju da znaju šta radi njihova uprava, da li se njihove pare troše bespotrebno i kome sve idu sredstva od naplate karata u prestonici.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!