• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
28/01/2022

Apel da se sanira škola na Novom Beogradu

Centar za lokalnu samoupravu apeluje na Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, da obave hitnu sanaciju školskog dvorišta i građevinskih objekata OŠ „Laza Kostić“ na Novom Beogradu.

Sramota je da je okruženje ove izuzetno važne škole u ruiniranom stanju, što ne ostavlja samo mučan utisak, već može dovesti i do ozbiljnijih povreda osnovaca.

U toku poslednjih dana, na adresu Centra za lokalnu samoupravu, pristiglo je dosta pisama i slika dvorišta, od strane zabrinutih roditelja i đaka, koje dostavljamo u prilogu.

„Zahtevam od gradskih vlasti da momentalno preduzmu mere da se sanira dvorište osnovne škole „Laza Kostić“ u Bloku 23, koji je inače zbog neobične arhitekture „brutalizma“ ušao i u stalnu postavku njujorškog muzeja MOMA. Tužno je da škola u ovakvom stanju dočekuje jubilej 45 godina od njenog otvaranja“, naglasio je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

 

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!