• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
10/02/2022

Banovo brdo i dečije igralište na meti investitorskog urbanizma

Plan detaljne regulacije centra Banovog brda predviđa proširenje dve ulice, izgradnju dodatnih parking mesta i probijanje nove ulice na račun umanjenja igrališta obdaništa Sveti Sava. Ovo se radi pre svega da bi se ispunili parametri koji bi omogućili da se na parceli susednoj obdaništu izgrade objekti visine 18 metara.

Ovaj plan je već bio na dnevnom redu Skupštine grada Beograda 25. juna 2019. godine, ali je on povučen zbog reakcije građana i javnosti.

Sada se pokazuje da je to povlačenje bilo samo privremeno. Identičan PDR je na dnevnom redu 38. sednice Skupštine grada, koja je zakazana za 14. februar 2022. godine. Iznenađeni i zatečeni građani tog dela opštine Čukarica su ponovo prinuđeni da prikupljaju potpise i da podnose amandmane.

Centar za lokalnu samoupravu će i ovaj put svim sredstvima podržati stanovnike Banovog brda u opravdanoj borbi za normalan život, očuvanje dečijeg igrališta i civilizovane uslove stanovanja.

 

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!