• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
01/02/2022

Beogradska vlast odbija da dostavi informaciju o gradskoj kotlarnici na mazut

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je gradska vlast odbila da postupi po rešenju Poverenika za informacije od javnog značaja (u prilogu), kojim joj je naloženo da CLS-u hitno dostavi informacije o kotlarnici na mazut centralne zgrade gradske uprave u ulici Kraljice Marije.

Kako smo ranije naveli, kotlarnica gradske uprave troši u proseku 600 tona mazuta godišnje, a u tom procesu se emituju ne samo PM čestice, već i sumporni i azotni oksidi. Azotni oksidi se danas ubrajaju u grupu vodećih izazivača raka pluća i želuca.

Naš zahtev je bio da Gradska uprava saopšti da li je Sekretarijat za zaštitu životne sredine, još pre više godina, doneo rešenje o zabrani rada ove kotlarnice.

Odbijanjem da postupi po rešenju Poverenika za informacije od javnog značaja, gradska vlast pokazuje da ne samo da ne poštuje zakone Republike Srbije, već i da je svesni saučesnik u trovanju stanovnika centra prestonice.

 

 

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!