• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
07/05/2022

Beogradski vodovod najavio povećanje cena

U izveštaju o realizaciji programa poslovanja za prvi kvartal 2022. godine, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ najavilo je povećanje cene pijaće vode, kao i odvođenja otpadnih voda. U pomenutom izveštaju takođe se vidi da ovo preduzeće računa na skok cene električne energije.

JKP BVK ne posluje sa gubicima, ali isključivi razlog za to je mali nivo investiranja: stepen realizacije investicija u 2020. godini bio je samo 43 odsto.

„U Beogradu se u narednim mesecima očekuje skok cena komunalnih usluga, koji se manjim delom može pravdati rastom cena energenata, ali glavni razlog je neefikasno poslovanje i javašluk u javnim komunalnim preduzećima, kojima su potrebne korenite reforme“, izjavio je direktor organizacije Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!