• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
24/09/2022

Besmisleno gomilanje novih komunalnih preduzeća u Beogradu

Umesto da smanjuje birokratiju i skraćuje administrativne i operativne troškove, gradska vlast u Beogradu osniva bez rezona i logike nova javna komunalna preduzeća, koja će biti dodatni teret za poreske obveznike u glavnom gradu.

Na predstojećoj sednici gradske skupštine, u sredu 28. septembra, biće osnovano javno komunalno preduzeće za održavanje parkova, iako se time već bavi postojeće JKP „Zelenilo Beograd“.

Takođe, osniva se i javno komunalno preduzeće za rukovođenje javnim prevozom u Beogradu, iako se time već bavi gradski sekretarijat za javni prevoz.

„Beograđani očekuju malu, jeftinu i efikasnu gradsku administraciju u Beogradu, pogotovo imajući u vidu dolazeću globalnu ekonomsku krizu“, izjavio je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

„Gomilanje novih javnih preduzeća sa duplim ili kontradiktornim nadležnostima jeste korak u potpuno pogrešnom smeru i dosta govori o načinu razmišljanja nove gradske vlasti“, zaključio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!