• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
24/01/2023

Besplatni udžbenici i vrtići za čitavu Srbiju, ne samo Beograd

„Besplatni udžbenici, kao i boravak u predškolskim ustanovama treba da budu deo nacionalnog programa za podršku porodici i borbu protiv depopulacije, a ne da se primenjuju samo u Beogradu“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović u Šapcu, gde je otvoreno predstavništvo ove organizacije.

„Neverovatno je da je čitav budžet Šapca za ovu godinu 6 milijardi dinara, a da Republika u 2023. godini prebacuje Beogradu čak 30 milijardi. To je recept za beogradizaciju Srbije i pustošenje gradova i opština u unutrašnjosti. Zato nije čudo što je samo Šabac od 2011. izgubio skoro 10 hiljada stanovnika, a od 2002. godine 17 hiljada“, rekao je direktor CLS-a.

„Pritom, iz Šapca dolaze samo dvojica narodnih poslanika, a obližnja Ruma ili Loznica nemaju nijednog, dok čak 105 narodnih poslanika živi u Beogradu. Da li je to normalno?“, upitao je Jovanović.

„Centar za lokalnu samoupravu ne brine samo za Beograd, tako da ćemo ove godine otvoriti predstavništva u 20 najvećih gradova, a onda i u svim ostalim“, najavio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!