• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
01/03/2023

Bliža saradnja srpskih i austrijskih lokalnih samouprava

„Neophodna je bliža saradnja srpskih i austrijskih lokalnih samouprava, kako bismo obezbedili veći nivo investicija, sredstava iz EU pristupnih fondova, bolje upravljanje na lokalnom nivou i primenili najbolje prakse iz najrazvijenijih evropskih gradova“, izjavio direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović u Salzburgu.

Jovanović i Bernd Huber

Jovanović se danas sastao sa šefom kabineta gradonačelnika Grada Salcburga Berndom Huberom i direktorkom za evropske projekte Pokrajine Salcburg Gritlind Ketl (Gritlind Kettl).

Jovanović i Ketl

„Centar za lokalnu samoupravu će nastaviti da pravi mrežu između srpskih i evropskih gradova i opština, jer jedino kroz konkretnu saradnju i projekte naši građani mogu osetiti neki napredak. Njima je dosta praznih fraza i floskula o evropskim integracijama, a žele i odlučniju borbu na našem lokalu protiv javašluka, korupcije i negativne selekcije“, izjavio je direktor CLS-a.

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović boravi u poseti Salcburgu, gde se sastaje na najvišim čelnicima ovog grada i pokrajine, u organizaciji austrijskog Instituta za evropske regione (Institut der Regionen Europas).

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!