• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
20/12/2022

Budžet Beograda za 2023. predizborni

Ako se pažljivo pogleda predlog budžeta Beograda za 2023. godinu, vidi se da je jedna od njegovih glavnih namena da služi u predizborne svrhe, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

„Predviđeni fiskalni deficit je skoro 12.5 milijardi dinara, a predviđeno je i zaduživanje kod domaćih banaka od 590 miliona. Takođe je iz budžeta izbačen veliki broj kapitalnih i infrastrukturnih projekata. Ovakva konstrukcija je napravljena da bi se izašlo sa predizbornim obećanjem o besplatnim vrtićima i udžbenicima, ali da li će i kako ići njegova realizacija, nećemo znati pre narednog septembra“, objasnio je Jovanović.

Senka na čitavu namenu i pozadinu ovakvog budžeta pada i zbog činjenice da nije bilo nikakve javne rasprave, niti je javnost učestvovala u njegovom kreiranju, što je zakonska obaveza, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!