• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
26/12/2022

Budžet za 2023. godinu ne rešava nijedan problem u Beogradu

Budžet za 2023. godinu u Beogradu jeste rekordni, ali zato što je projekcija prihoda bazirana na povećanju cena skoro svih komunalnih usluga već od februara, ali i zbog transfera iz Republike od 30 milijardi dinara“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović, gostujući u Studio N1 live.

„Na žalost, ovakav budžet neće rešiti nijedan suštinski problem u Beogradu, jer se iz njega vidi da su sredstva za borbu protiv zagađenja smanjena, da nema kupovine novih vozila za gradski prevoz, da nema proširenja tramvajske i trolejbuske mreže, kao i da u narednoj godini neće biti završena ni glavna autobuska stanica, niti veza Ada mosta sa Rakovicom“, objasnio je Jovanović.

„Ono što brine to je i činjenica da je za uređenje javnih, slobodnih i zelenih površina opredeljeno samo 6 miliona dinara, dok će kabinet gradskog urbaniste dobiti 333 miliona dinara, da je za službena putovanja odvojeno 370 miliona dinara, a da će neimenovanim nevladinim organizacijama biti prebačeno čak 20 miliona evra“, dodao je direktor CLS-a.

„Beogradu je potreban rez u vođenju politike, a ne kontinuitet koji nas sve više zaglavljuje u neefikasnost, probleme, populizam i partokratiju“, zaključio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!