• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
08/02/2022

CLS: Gradskom stambenom u poslednje dve godine 14 miliona evra subvencija

Centar za lokalnu samoupravu obavestio je da je Javno-komunalno preduzeće Gradsko stambeno primilo od grada Beograda direktne subvencije u iznosu od 14 miliona evra u poslednje dve godine, odnosno 827 miliona dinara u 2020. godini i 820 miliona u 2021. godini.

Kako se navodi, i u ovoj godini je predviđeno je da Gradsko stambeno dobije od grada 480 miliona dinara u formi subvencije.

Navodeći da je potpuno nejasno zašto to preduzeće, koje treba da bude potpuno samofinansirajuće, dobija tako visoke subvencije od grada, CLS je naveo da su prema njihovim izvorima razlog dugovanja prema dobavljačima, ali i „očigledan javašluk i korupcija“.

„Skandal je da gradski sekretar Nikola Kovačević dodeljuje svake godine subvencije preduzeću čiji je doskora bio direktor i u kome i dalje ima ključni uticaj“, rekao je direktor CLS Nikola Jovanović i podsetio da se radi o gradskom funkcioneru koji je volšebno kupio, a onda i pokušao da prošvercuje sliku „Stražar“ Paje Jovanovića, vrednu 140.000 evra.

Centar je ukazao da Gradsko stambeno svake godine podbacuje u poslovnim ciljevima, tako da je to preduzeće u 2019. i 2020. godine uradilo samo po 70 fasada i krovova u Beogradu, od planiranih 700 godišnje.

Članak u celosti pročitajte na sajtu N1

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!