• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
03/09/2022

Ništa od struje i toplotne energije iz otpada ove sezone

„Iako je bilo predviđeno da postrojenje u Vinči počne sa proizvodnjom i isporukom električne i toplotne energije iz otpada, to se neće dogoditi ove zime“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Postrojenje u Vinči ima instalisanu snagu od 30 megavata električne i 56 megavata toplotne energije, što bi omogućilo da se toplana „Konjarnik“ skine sa prirodnog gasa, a proizvedena struja isporuči EPS-u, objašnjava direktor CLS-a, “ali zbog kašnjenja sa radovima od toga nema ništa ove sezone, a kasni se i sa izgradnjom kogenerativne elektrane na deponijski gas”.

„Neshvatljivo je da Grad ovako zakazuje sa puštanjem u rad ovog preskupog postrojenja u Vinči, u situaciji kada imamo nestašice i poskupljenja svih ostalih energenata“, zaključio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!