• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
09/04/2021

RTS: Počinje izrada mape crnih ekoloških tačaka Srbije

Centar za lokalnu samoupravu počinje izradu “Mape crnih ekoloških tačaka Srbije”, gde će biti evidentirani svi glavni zagađivači, kao i ugrožena prirodna dobra i spomenici prirode u Srbiji.

Broj ekoloških problema i kritičnih tačaka gde se evidentno narušava kvalitet životne sredine u Srbiji raste iz dana u dan. Takođe raste i svest građana o ovom problemima, kao i jasna želja za aktivnim učešćem u njihovom razumevanju i rešavanju, navodi Centar za lokalnu samoupravu.

Navodi se da trenutno postoji Nacionalni registar izvora zagađivanja u nadležnosti Agencije za zaštitu životne sredine, međutim, dodaje se da su dometi ovog registra ispod očekivanih.

Kako ističu u Centru, sam pristup podacima je često komplikovan, čak i za stručnjake u ovoj oblasti, dok je građanima bez iskustva registar potpuno nerazumljiva platforma.

 

Članak u celosti pročitajte na sajtu RTS-a

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!