• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
08/02/2022

CLS predstavlja 10 mera za Beograd: Vlast nema ideje za rešavanje problema

Centar za lokalnu samoupravu predstaviće krajem januara 10 ključnih mera za unapređenje života i funkcionisanja u prestonici i izložiti viziju Beograda u neposrednoj budućnosti kao ekonomske, trgovačke, kulturne i prosvetne žile kucavice tog dela Evrope, rekao je direktor CLS Nikola Jovanović.

On je poručio da je budžet Beograda za narednu godinu pokazao da aktuelna gradska uprava nema ni volje, ni ideje za rešavanje ključnih problema Beograda, navodi se u saopštenju CLS.

„Današnji sistem troši 31 milijardu dinara godišnje na gradski prevoz, a svedoci smo sve lošije saobraćajne situacije“, rekao je Jovanović, tvrdeći kako gradska uprava ne može ni da identifikuje zagađivače, a kamoli da reši problem zagađenja vazduha u Beogradu.

Prema njegovim rečima, javna komunalna preduzeća imaju „ogromne dugove“ dobavljačima, konstantno primaju direktne subvencije od Grada i Republike i predstavljaju ogroman izvor kriminala i korupcije.

Članak u celosti pročitajte na sajtu N1

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!