• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
08/09/2021

Da li je Ikarbus pretvoren u servis za kineske autobuse?

Umesto da postane regionalni šampion za proizvodnju gradskih autobusa, Ikarbus je danas sveden na servis za uvozne kineske autobuse marke „Higer“, prema informacijama CLS-a.

Zato javno postavljamo sledeća pitanja gradskoj vlasti:

– Da li je tačno da uvoznik kineskog Higera nema svoj pravi servisni centar?

– Da li je tačno da je uvoznik „Higera“ DAT holding sklopio ugovor sa preduzećem NVT doo., koje je registrovano u stanu na Voždovcu pre godinu dana i bez zaposlenih, a ta firma onda iznajmljuje Ikarbus za servis kineskih autobusa?

– Kako firma NVT održava kineske autobuse ako nema zaposlenih?

– Ko je odobrio da kompanija „Ikarbus“ u vlasništvu države služi za servisiranje kineskih autobusa i šta tačno ona ima od toga?

Tražimo od gradskih vlasti da javno predstave ugovore na osnovu kojih je DAT holdingu preko NVT doo data mogućnost da gotovo besplatno raspolaže Ikarbusom.

CLS se zalaže da se Beograđani voze najkvalitetnijim i najbezbednijim vozilima koja će biti odabrana na otvorenom tenderu, a ne da budu taoci sumnjivog uvozničkog lobija i njihovih saučesnika u gradskoj vlasti i državnim firmama.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!