• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
15/07/2023

Da li se odustaje od kanalizacije na levoj obali Dunava?

Iako je još 2019. godine potpisan ugovor o kreditu sa Evropskom investicionom bankom za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, već četiri godine se apsolutno ništa ne radi, a razmišlja se i o raskidu ugovora, što je neprihvatljivo, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik Nikola Jovanović.

Kredit kod EIB-a je izuzetno povoljan, u vrednosti od 35 miliona evra, sa godišnjom kamatom od 1.5 odsto, ali Grad Beograd još nijedan evro nije povukao, a prema našim informacijama moguće je i obustavljanje čitavog projekta, rekao je Jovanović.

Centar za lokalnu samoupravu insistira da se uradi kanalizacija sa prečišćavanjem otpadnih voda za levu obalu Dunava, gde živi više od 150 hiljada Beograđana, jer oni zaslužuju da žive u civilizovanim uslovima u svom gradu, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!