• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
26/07/2021

Da li su Zemunci građani drugog reda?

Centar za lokalnu samoupravu osuđuje maćehinski odnos gradske uprave prema stanovnicima Novogradske i Dobanovačke ulice u Zemunu, koji su praktično ostali bez krova nad glavom i to krivicom gradske službe Beogradski vodovod i kanalizacija (BVK).

Nakon pucanja glavne vodovodne cevi u Novogradskoj ulici u 2018. godini i ispumpavanja mulja u toku intervencije BVK te noći do kasno u ponoć, nekoliko objekata je totalno ili delimično oštećeno.

Iako je angažovani sudski veštak utvrdio direktnu krivicu BKV za uništavanje privatne imovine, stanarima ovih objekata niko nije ponudio zadovoljavajuće rešenje ili kompenzaciju, niti je bilo ko iz ovog javno-komunalnog preduzeća snosio odgovornost za propust ovakvih razmera.

CLS zahteva da Direkcija za građevinsko zemljište izgradi nove objekte stanarima Novogradske i Dobanovačke ulice u Zemunu, a da se Grad obešteti od odgovornih lica u Beogradskom vodovodu i kanalizaciji.

Građani Zemuna nisu građani drugog reda i o njima Grad mora voditi računa podjednako kao i u slučaju stanovnika urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, pogotovo što se ovde radi o direktnoj krivici gradskog preduzeća.

U suprotnom, CLS će podneti tužbe protiv nadležnih u gradskoj upravi, ali i pozvati građane Zemuna da, zbog ovakvog odnosa, na izborima kazne beogradsku vlast.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!