• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
10/04/2023

Dalje ruke od Bitef art kafea!

Centar za lokalnu samoupravu najoštrije osuđuje pokušaj nasilnog iseljavanja Letnje pozornice Bitef art kafea na Kalemegdanu, uprkos važećem ugovoru o zakupu i potpuno regularnoj pravnoj situaciji.

Apsolutno je neprihvatljivo da neki novi „fantomi“ svojevoljno, nasilno i protivpravno ukidaju kultna mesta u Beogradu, koja su uveliko prepoznata po kvalitetnom kulturnom sadržaju i pozitivnom ukupnom uticaju na našu prestonicu, stoji u saopštenju koje je potpisao direktor CLS-a Nikola Jovanović.

Zato apelujemo na MUP Srbije i Grad Beograd da ne dozvole novo pravno i fizičko nasilje u Beogradu i pozivamo sve aktere na dogovor oko nastavka rada Letnje pozornice Bitef art kafea, navodi Jovanović.

Kao što je CLS stajao i istrajao sa ostalim akterima u borbi protiv ukidanja „Teatra na Brdu“ u opštini Čukarica, tako ćemo biti do kraja uz upravu, osoblje i goste Letnje pozornice Bitef art kafea na Kalemegdanu, stoji u saopštenju direktora ove stručne organizacije.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!