• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
19/01/2023

Debakl reciklaže u Beogradu, nadležni da odgovaraju

Kao što je Centar za lokalnu upravu odavno tvrdio, sistem sekundarne separacije otpada i reciklaže u Beogradu ne funkcioniše, što je pokazao i „eksperiment“ naše sugrađanke Jelene Kozbašić, koja je u plastičnu flašu stavila GPS uređaj, koji je pokazao da je one idu direktno na deponiju u Vinči, izjavio je direktor ove organizacije Nikola Jovanović.

Sistem je zamišljen tako da građani plastične flaše odlažu u posebne kante , odakle bi trebalo da ih „Gradska čistoća“ prenosi do centra za sortiranje za reciklažu u Višnjičkoj ulici, ali vidimo da od toga nema ništa, objašnjava Jovanović.

„Da li reciklažne kante služe samo za zamajavanje? Kako ovo sagledati u kontekstu projekta spalionice? Kako u kontekstu donacija koje grad uzima od evropskih fondova da bi organizovao reciklažu?“, javno je upitao direktor CLS-a.

Ovo je bruka i sramota da se sistem ovako fingira, pogotovo imajući u vidu da je upravo JKP „Gradska čistoća“ prva povisila cenu svojih usluga ove godine, zaključio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!