• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
20/08/2022

Ozbiljna diskriminacija među zaposlenima u komunalnom sistemu Beograda

Obaveza poslodavca po kolektivnom ugovoru u komunalnom sistemu Beograda jeste isplata solidarne pomoći zaposlenima u iznosu od 41 800 dinara, a to je urađeno samo u JKP Beograd put i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, saopštio je Centar za lokalnu samoupravu.

Na ovaj način se stvara diskriminacija među zaposlenima u komunalnom sistemu Beograda, jer je od 21 hiljade zaposlenih u ovom sektoru, solidarnu pomoć dobilo samo njih 1500.

Solidarna pomoć u ova dva preduzeća je isplaćena uoči sednice gradske skupštine protekle nedelje, čime se stvorio neprijatan presedan, jer su do sada sva JKP i direkcije u Beogradu isplaćivale pomoć svojim zaposlenima u istom danu.

Interesantno je da su direktori JKP Beograd puta i Direkcije za građevinsko zemljište smenjeni u istom danu kada je isplaćena solidarna pomoć.

„Svi zaposleni u komunalnom sistemu grada Beograda treba da imaju isti tretman i žalosno bi bilo ukoliko su oni taoci prepucavanja bivšeg zamenika i sadašnjeg gradonačelnika. Očigledno se u prestonici više ne zna ko pije, a ko plaća“, izjavio je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!